Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Ontdek onze tuinen

Eens was Madam Jeanet een bescheiden moestuin. Inmiddels hebben we een zorgtuin, pluktuin, tuinwinkel, tuinterras en binnenkort ook een tuinhuis. Al deze tuinen samen vormen een grote wandeltuin waar je kunt beleven, proeven en vertoeven. Ontdek onze tuinen hieronder.

GewAnd280923-72

Moestuin

In de moestuin telen we zo’n 40 tot 60 verschillende groenten en kruiden. Dat zijn er een heleboel, want aan onbekende en vergeten groenten hebben we ook gedacht. Met ‘oude’ groenten zoals snijbiet en ‘nieuwe’ groenten zoals yacon kweken we een nieuwe wereld aan smaken bij elkaar volgens de no-dig-methode. We laten de structuur van de bodem intact, we gebruiken geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest en we werken nooit met grote machines. Dat is een pittig handwerkje, maar een gezonde bodem levert gezonde gewassen. En dat is weer goed voor ons.

GewAnd280923-62

Tuinwinkel

Wat we op de dag plukken, kun je proeven in de tuinwinkel. Hier verkopen we de groenten en kruiden die de seizoenen ons brengen. Een deel van onze oogst verwerken tot verrassende producten. De tuinwinkel is van maandag tot en met zaterdag de gehele dag geopend voor zelfbediening en zo creëren we een levendige relatie onze tuin en onze klanten relatie tussen onze tuinders en ons publiek. We zijn niet voor niets onderdeel van Symbiosewinkel. Neem ook eens een kijkje op Symbioseboeren.nl.

Madam Jeanet is verkooppunt van Bio-Kultura. Heb je geen sleutelpas van de zelfbedieningswinkel neem dan contact op voor het afhalen van Bio-Kultura producten.

GewAnd280923-32

Zorgtuin

Er zijn een hoop mensen die een tuin nodig hebben om zelf te kunnen groeien. Dat besef plantte bij ons het zaadje om onze tuin open te stellen voor dagbesteding. Door te zaaien, te planten, te wieden en te maaien bloeien onze deelnemers helemaal op en gaan ze met een voldaan gevoel naar huis. Ook werken onze deelnemers in de bediening op het terras en verwerken ze de oogst voor de tuinwinkel. In onze zorgtuin is iedereen welkom om een belangrijke bijdrage te leveren aan de maatschappij.

We zijn aangesloten bij Stichting Zorgboeren Zuid Holland.

GewAnd280923-46

Pluktuin

In onze pluktuin kunnen de handen uit de mouwen om vanaf de vroege zomer tot en met het najaar de mooiste veldboeketten bij elkaar plukken. Voor de allergroenste vingers organiseren we regelmatig workshops om nog meer te leren over bloemschikken. Als dat je allemaal te bont is, verkopen we ook kleurrijke, kant-en-klare boeketten in de tuinwinkel en ook voor een bloemenarrangement voor feesten of plechtigheden kun je bij ons terecht.

GewAnd280923-69

Tuinterras

Als je een kijkje komt nemen in ons tuin, geven we je ook een kijkje in onze keuken. Op ons tuinterras om precies te zijn. Hier serveren we de lekkerste gerechten en dranken gemaakt van eigen oogst. Bij mooi weer is het tuinterras dagelijks open van het voorjaar tot en met het najaar. Pluk de dag, proef de tuin!

GewAnd280923-05

Wandeltuin

Planten en plukken is wat we het liefst doen, maar door onze tuinen kun je ook uitstekend wandelen. Vanaf onze wandeltuin lopen twee wandelroutes van Symbiose. De korte route van 2 kilometer gaat onze buurboerderijen af en de lange route van 6,5 gaat ook nog een stuk de polder in. Neem de geuren en kleuren in je op en geniet van wat het land geeft.

impressietuinhuis

Tuinhuis

* In aanbouw *

Onze fijne tuin verdiende nog knus huis. Daarom starten wij in 2024 met de bouw van een tuinhuis op het fundament van oude gierkelders, uiteraard van duurzaam hout. In het tuinhuis kun je straks een kopje koffie of thee drinken, een verjaardag vieren, vergaderen of een workshop volgen. Ook gaan we hier de tuinwinkel onderbrengen. Neem contact op voor vragen of suggesties.