Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Voorjaarsoogst uit de kas!

Als je ons volgt via social media of regelmatig de zelfbedieningswinkel bezoekt, dan heb je de afgelopen maanden ongetwijfeld veel veranderingen op het terrein van Madam Jeanet kunnen zien. We maken grote sprongen vooruit, maar laten we eens terugkijken naar de allereerste grote stap die we zetten in februari 2019: het neerzetten van de tunnelkas achter op het perceel, toen nog grasland maar in de loop van de jaren ook omgezet tot moestuin.

Toen we de tunnelkas neerzetten, was het niet alleen bedoeld als kweekruimte, maar fungeerde het ook als onze binnen werkplaats en pauzeruimte tijdens de vroege stadia van de ontwikkeling van onze zorgtuin. Het is bijzonder om terug te kijken naar hoe het allemaal begon en te zien hoe ver we zijn gekomen. De kas heeft inmiddels een complete transformatie ondergaan en dient nu als volwaardige teeltruimte.

Dit geeft ons de mogelijkheid om een veel grotere verscheidenheid aan gewassen te kweken. We kunnen nu niet alleen tomaten, paprika's, aubergines en komkommers verbouwen, maar ook vroege gewassen zoals sla, andijvie, knolvenkel, meiraapjes, raapstelen, peultjes, en nog veel meer. Deze heerlijke groenten kunnen we nu oogsten en liggen binnenkort vers in onze winkel!

Maar hoewel de kas nu volledig in gebruik is voor de teelt, betekent dit gelukkig niet dat we onze pauzes in de regen moeten doorbrengen. We hebben een gezellige, tijdelijke kantine waar we kunnen schuilen en ontspannen. Ondertussen kijken we uit naar de volgende grote mijlpaal: de bouw van ons tuinhuis! Er wordt hard aan gewerkt en we kunnen niet wachten om jullie binnenkort weer een update te geven over dit spannende project.
Blijf ons volgen op onze website en sociale media voor het laatste nieuws en ontwikkelingen!

WhatsAppImage2024-04-28at12.35.22
WhatsAppImage2024-04-28at12.35.35

Wil jij werken in onze zorgtuin? Stuur ons een mailtje.

gewand280923-24